Å oppleve dyr gjennom barneøyne, gir hverdagen en ekstra dimensjon. I snart 30 år har polarhunder og barn vært en del av min hverdag. Isa og hennes søsken har vokst opp med hunder hjemme i hundegården, og de har vært med på utallige turer. Avhengig av hvilken epoke vi snakker om, har sleder og ski tatt stor plass i fritiden. Alltid med en eller flere polarhunder foran. Min erfaring er at polarhunder tilpasser seg barn, og motsatt. De er glade hunder som elsker oppmerksomhet, og det er fullt mulig å ha et trygt hundehold med god dyrevelferd og sikkerhet i fokus.

Det vil alltid være mange meninger om hva som er lurt og forsvarlig å gjøre. Denne boka er bygget på mine erfaringer, og faktadelen er diskutert med flere habile hundekjørere. Men det finnes flere veier til målet, og like mange meninger som det finnes hundeeiere.

Denne fortellingen startet for lenge siden. Bildene ble ikke tatt med tanke på å skrive bok, idéen om bok kom på et senere tidspunkt. Isa er i dag 18 år gammel, hun foretrekker ski framfor slede, og bruker mer tid på hest enn på hund. Men den genuine interessen for dyr finnes fortsatt, og jeg tror fullt og fast at barn som vokser opp sammen med dyr, har en ballast med seg ut i livet som er svært verdifull.


Inger Ellen Eftevand Orvin


"Jeg tror fullt og fast at barn som vokser opp sammen med dyr, har en ballast med seg ut i livet som er svært verdifull."

Bestill boka HER...

Klikk for større bilder

Copyright © All Rights Reserved                                                                                                            Powered by: Designia - Lars Antonsen